ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.10.2019

Η γκαλερί «Τύρβη»,  πραγματοποίησε τη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Chloe Kritharas Devienne.

ελληνογαλλίδα φωτογράφος Chloe Kritharas Devienne, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1988. Το 2006 σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού και λίγα χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε τις φωτογραφικές σπουδές της στην Ακαδημία Leica της Αθήνας. Έχει εργαστεί τόσο με γαλλικά όσο και με ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Μέσα από τα χρόνια έχει καλύψει διάφορα κοινωνικά θέματαελληνικά παραδοσιακά πανηγύρια, και έχει εκθέσει τμήματα των έργων της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Όπως αναφέρει και η ίδια η Chloe: "Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί να κατανοούμε τα πάντα γρήγορα και μας υποχρεώνει να βάζουμε ετικέτες στα πάντα. Αυτό δημιουργεί μόνο εμπόδια, μας διαιρεί αντί να μας ενώνει. Γι 'αυτό δεν δίνω πληροφορίες για τα θέματα των φωτογραφιών μου. Θέλω να δείξω στον θεατή την ομορφιά και την ανθρώπινη ποικιλομορφία μέσα από ένα μωσαϊκό από πρόσωπα και μορφές. Ανεξάρτητα από που προερχόμαστε, τη θρησκεία που ασπαζόμαστε (ή όχι), τη σεξουαλικότητά μας, το φύλο μας, την ηλικία μας, το σώμα μας, τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές μας συνθήκες, είμαστε όλοι, πρώτα και πάνω απ' όλα, άνθρωποι. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το έργο μου. Δουλεύω αυτό το έργο πορτρέτου εδώ και τρία χρόνια και συνεχίζω".