ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03.06.2019

Η γκαλερί «Τύρβη»,  πραγματοποίησε το Σάββατο 01 Ιουνίου, στις 8.00 μ.μ. τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης κόμικς, ο «Μαύρος Γάτος» του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

13 διαφορετικές εκδοχές και παραλλαγές ενός κλασικού Λογοτεχνικού κειμένου.

Η δημιουργική πρόκληση για τους σχεδιαστές ήταν πως να μετασχηματίσουν σε οπτικό αφήγημα τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του σπουδαίου αυτού διηγήματος του «καταραμένου» συγγραφέα του 19ουαιώνα, να αποδώσουν την αυτοκαταστροφική πορεία και τα έντονα συναισθήματα ενοχής του ήρωα.

Το ίδιο κείμενο έγινε η αφετηρία για να αναδειχθεί η πολυμορφία, η εικαστική δύναμη και οι εκφραστικές δυνατότητες των κόμικς, αλλά και να εκφραστεί η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα αυτών των ταλαντούχων νέων δημιουργών.

Καθώς από την πρώτη ημέρα των σπουδών τους αφιερώθηκαν στην αναζήτηση της δικής τους προσωπικής έκφρασης, ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να διαπιστώσει με μια ματιά πόσο αυθεντική και ξεχωριστή είναι η γραμμή του καθενός.

13 νέοι δημιουργοί κόμικς.

Δημήτρης Αμυγδαλάς, Μαρία Γλύκα, Μαρία Δρίβα, Μαρία Καλαμπαλίκα, Αιμίλιος Κιλτσίκης, Έφη Μαλανδράκη, Νίκος Μιχαλοδημητράκης, Λάμπρος Μουσολίδης, Λίλυαν Μπλαζουδάκη, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Μάρκος Παππάς, Χρύσα Χαρτσά.

Πρόκειται για σπουδαστές του δευτέρου έτους του Sketch-Comics-Cartoon του ΑΚΤΟ, το μοναδικού Πανεπιστημιακού πρόγραμματος στη χώρα μας που συνδυάζει ιδανικά τις παραδοσιακές σχεδιαστικές τεχνικές με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη ψηφιακή τεχνολογία.

Επιμέλεια έκθεσης-εισαγωγικό κείμενο: Γιώργος Μπότσος, δημιουργός κόμικς, εικαστικός, διευθυντής προγράμματος του Sketch-Comics-Cartoon του ΑΚΤΟ.