ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.04.2019

Η γκαλερί «Τύρβη», στο Μεσολόγγι, (Βενιζέλου 20), πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 8.00 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης φωτομοντάζ και πολυμέσων της  Grace Owiti , με τίτλο «Construction in Abstract-Δομή στ' αυθάιρετο».

Όπως γράφει η ίδια η καλλιτέχνης: 
 «Η δομή, όντας βασικός κρίκος σύνδεσης όμοιων ή ανόμοιων στοιχείων ενός συνόλου ή ενός συστήματος, είτε αυτό εκπροσωπεί κτίσμα, κοινωνική ομάδα, το ανθρώπινο σώμα και τα ανθρώπινα κύτταρα, βρίσκεται διαρκώς εγκιβωτισμένη στα πλαίσια ενός γενικότερου ακαθόριστου συνόλου που μπορεί να τη συντρίψει ανά πάσα στιγμή. 
Η εικαστική προσέγγισή μου ερευνά αυτά τα δύο τινά: πρώτον τη σύζευξη της δομής ως προς όλα τα παρακλάδια που προαναφέρθηκαν και σε δεύτερο στάδιο την εξάλειψή, ίσως και τη συνύπαρξή της με το απρόβλεπτο καταρριπτέο.
     Με βάση αυτή τη λογική δημιουργείται ένας κόσμος στον οποίο πρωταγωνιστεί η χρήση του άσπρου φόντου στον οποίον ενυπάρχουν τα σώματα και τα κτίσματα ως ένα σύνολο όμοιων στοιχείων, τα συναισθήματα μπορούν να διογκωθούν και στα πλαίσια μιας μινιμαλιστικής γεωμετρίας και το αυθαίρετο επεκτείνεται μόνο μέχρι εκεί που του επιτρέπει η αρμονία. 
    Γεννιέται με το τρόπο αυτό ένα παιχνίδι ορίων, αισθητικής και υναισθηματισμού που διχοτομείται σε τρεις βασικούς πυρήνες. Αρχιτεκτονικό σώμα, αντεστραμμένη πραγματικότητα, και θολό βλέμμα ανόμοια στοιχεία για τη δομή ενός συνόλου, ενός διαφορετικού κόσμου.
    Το εικαστικό αποτέλεσμα είναι μινιμαλιστικό, αρκετά κορεσμένο χρωματικά, με μεγαλύτερη έμφαση στις έντονες αντιθέσεις κυρίως άσπρου μαύρου και ενίοτε χρωμάτων. Εντοπίζουμε ελάχιστα στοιχεία κονστρουκτιβισμού ως προς τη παραμόρφωση της φόρμας και την έντονη χρήση αυστηρής γεωμετρίας. Καθημερινές φωτογραφίες που με την ψηφιακή επεξεργασία μετατρέπονται σε κάτι άλλο που το μάτι μπορεί να τα μεταφράσει σε ότι θέλει. 
     Η υλοποίηση της ψευδαίσθησης του ατόμουαπ' το πνευματικό στο πραγματικό χρόνο με ότι μέσα αυτό προαπαιτεί είναι η βάση και η κατάρριψη της δομής».