Η γκαλερί «Τύρβη» (Βενιζέλου 20 - Μεσολόγγι), σας καλεί το Σάββατο 26 Noεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογράφου Μιχάλη Πατσούρα, με τίτλο «Still Human».

Όπως αναφέρει και η συγγραφέας Έλσα Παντοπούλου για την έκθεση: «Δεν θα μπορούσα να τους είχα συναντήσει. Αν δεν ήταν ο Μιχάλης, δεν θα τους είχα συναντήσει. Δεν μπορείς να τους συναντήσεις, γιατί είναι αόρατοι. Οι άνθρωποι του περιθωρίου είναι αόρατοι. Στον μοντέρνο κόσμο μας, ό,τι δεν βολεύει να φαίνεται εξαφανίζεται με πανίσχυρους χημικούς καταλύτες. Βέβαια, τέτοια κόλπα αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινή μας μοίρα. Η ανθρώπινη ζωή, η ψυχή μέσα σε ένα σώμα που γεννιέται σ’ αυτόν τον κόσμο και πεθαίνει επίσης μέσα σ’ αυτόν, κραυγάζει με κάθε ανάσα, έκκριση, συναίσθημα, έκφραση και τελικά μορφή, την ίδια την ύπαρξη.Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 στις 8:00 μ.μ., η γκαλερί «Τύρβη», θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας του Δημήτρη Γεωργοπάλη, με τίτλο "Ελεύθεροι Εμβολιασμένοι". Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 Ιουλίου έως και στις 19 Σεπτεμβρίου 2022.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μοιάζει σαν μια κατάρα να μας κρατά από το πόδι και να μη μας αφήνει να πετάξουμε… Τρεις φορές κάναμε πίσω για να πάρουμε φόρα, ανοίξαμε τα φτερά μας και τρεις φορές βρέθηκε κάποιος σημαντικός λόγος να μας κρατήσει πίσω καθηλωμένους.

Μια η οικονομική κρίση, μια η πανδημία και μια αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία…
Το «ζην επικινδύνως» στην πράξη.

Μια δύσκολη εποχή που απαιτεί από τους ανθρώπους αντοχή και υπομονή.
Μια εποχή που το χιούμορ γίνεται αντίδοτο, φάρμακο, βάλσαμο στην ψυχή.
Σ’ αυτήν την έκθεση σκίτσου, με τίτλο «Ελεύθεροι Εμβολιασμένοι» παραφράζοντας το «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» παρουσιάζονται γελοιογραφίες, με αναφορά σε αυτά τα δεκαπέντε χρόνια, τοποθετημένες με χρονολογική σειρά.
Κάποια σχέδια έρχονται από πολύ μακριά ενώ κάποια άλλα είναι πολύ φρέσκα.
Κάποια έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα social media και κάποια άλλα πήραν βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στις 8:00 μ.μ., η γκαλερί «Τύρβη», θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Christina Simons, με τίτλο "Running to Nowhere". Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου έως και στις 20 Ιουνίου 2022.

Με πάθος για δικαιοσύνη και ανάγκη για να παρατηρεί, η βραβευμένη διεθνής φωτογράφος ντοκιμαντέρ Christina Simons παρέχει βασικά σχόλια για τα άγνωστα ζητήματα, τα μέρη και τις πτυχές αυτού του κόσμου. Η δουλειά της έχει εκτεθεί σε όλη την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Ρωσία και το Μεξικό.
Έχει καταγωγή εν μέρει Ισλανδική και εν μέρει Αμερικανίδα, η Christina ζει στην Αυστραλία ως αληθινή πολίτης του κόσμου και μιλά πολλές γλώσσες. Έχοντας εργαστεί στον κλάδο των εικαστικών τεχνών για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, είναι μια δεξιοτέχνης της εικόνας.
Η δουλειά της διασχίζει πολλά ενδιαφέροντα, όπως ταξίδια, τρόπο ζωής και πορτραίτο και εκπροσωπείται σε εκδόσεις όπως, οι New York Times, The Guardian UK και η δουλειά της με πολλές ΜΚΟ όπως η Medicines Sans Frontiers και η UNICEF.


Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 στις 8:00 μ.μ., η γκαλερί «Τύρβη», πραγματοποίησε τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αντώνη Πασβάντη, με τίτλο "Sombre Caste".

To Sombre Caste είναι το φωτογραφικό ταξίδι που καταγράφει την εμφάνιση μιας νέας τάξης πολιτών που δημιουργήθηκε ως συνέπεια της δεκαετούς ελληνικής κρίσης στην παραμελημένη περιοχή του Έβρου. Αυτή η τάξη προυπήρχε, όμως λόγω της κοινωνικής συνοχής και των ισχυρών οικογενειακών δεσμών στην ελληνική κοινωνία η κατάστασή της δε βγήκε ποτέ στην επιφάνεια.

Το γεωγραφικό όριο έχει την ιδιότητα να πιέζει τις ζωές των ανθρώπων. Από το 2010 όταν και ξέσπασε η ελληνική κρίση, παρατηρήθηκε η κατάρρρευση της μεσαίας τάξης. Τα περισσότερα εργοστάσια του Έβρου έκλεισαν και μετατράπηκαν σε βιομηχανικά κουφάρια. Άνθρωποι οδηγήθηκαν απότομα στη φτώχεια και η παραμελημένη διαχρονικά περιοχή του Έβρου,  οδηγήθηκε στην απομόνωση.

Ο Έβρος είναι μια ευαίσθητη περιοχή, με ιδιαίτερο εθνικό χαρακτήρα. Τα τελευταία 100 χρόνια στην επικράτεια της Θράκης συμβιώνουν ειρηνικά τέσσερις διαφορετικές εθνότητες. Το Sombre Caste αποτυπώνει την καθημερινή αγωνία για επιβίωση και την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών θρησκευτικών πληθυσμών.


Τo Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2022 στις 7:00 μ.μ., η γκαλερί «Τύρβη», πραγματοποιήσε  τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Kathleen Robbins,  με τίτλο "Ginkgo".

Η Kathleen Robbins γεννήθηκε το 1976 στην Ουάσιγκτον και μεγάλωσε στο Δέλτα του Μισισιπή. Ως φωτογράφος εξετάζει την σχέση μεταξύ της μνήμης, της θλίψης και της φυσικής υπόστασης του ανθρώπου σε σχέση με την φύση. Οι φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία, συμπεριλαμβανομένων των The Halsey Institute of Contemporary Art, The New Orleans Photo Alliance, The Light Factory Museum of Contemporary Photography & Film, The Weatherspoon Museum, John Michael Kohler Art Center, the Ogden Museum of Southern Art, Addison Gallery of American Art, The Southeast Museum of Photography, Society for Contemporary Photography, Columbia Museum of Art και Mississippi Museum of Art.